Posts Shortcodes
You can show the posts with Porto Blog, Porto Recent Posts shortcodes.
Recent
Timeline
juli 2019
Bakte småtomater med cottage cheese og balsamico
En god tomatrett som kan serveres som egen salat med godt brød til, som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som en liten tapasrett. Du trenger: 400 g tomater av ulike slag 0,5 dl god olivenolje 1 ts sukker kvernet sort pepper 1 ts finkuttet timian salt 200 g cottage cheese Balsamico, godt lagret, søt og rund 2-3 vårløk Slik gjør du: Stikk tomatene gjennom skinnet med en spiss kniv. Vend tomatene med olje, sukker, salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form og bak i ovnen på 150 grader, til de sprekker. Avkjøles lett og blandes godt. Sil av cottage cheese i lunkent vann i en sikt til du har [...]
Brokkoli i spicy dressing og parmesan
En nydelig rett som fint kan spises alene eller som tilbehør til f.eks. grillet kjøtt. Du trenger: 1 brokkoli Vann og salt Dressing: 1 egg 1 ss dijonsennep 3 dl rapsolje 2 syltet paprika (kjøpes på glass) Tabasco etter smak 1 ss hvitvinseddik Salt Parmesan Slik gjør du: Skjær brokkoli fra stammen og skjær lange stilker. Stammen skrelles inn til kjernen og kuttes i grove skiver. Forvell brokkolien i min. 1 liter kokende salt vann (2 ss salt pr liter vann). Avkjøl brokkolien på brett. Dressingen lages som majones med stavmikser: Ha egg, sennep og rapsolje i et litersmål, ha stavmikseren helt i bunn, kjør på full speed mens du sakte løfter den. Kjør [...]
Grid
Bakte småtomater med cottage cheese og balsamico
En god tomatrett som kan serveres som egen salat med godt brød til, som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som en liten tapasrett. Du trenger: 400 g tomater av ulike slag 0,5 dl god olivenolje 1 ts sukker kvernet sort pepper 1 ts finkuttet timian salt 200 g cottage cheese Balsamico, godt lagret, søt og rund 2-3 vårløk Slik gjør du: Stikk tomatene gjennom skinnet med en spiss kniv. Vend tomatene med olje, sukker, salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form og bak i ovnen på 150 grader, til de sprekker. Avkjøles lett og blandes godt. Sil av cottage cheese i lunkent vann i en sikt til du har [...]
Brokkoli i spicy dressing og parmesan
En nydelig rett som fint kan spises alene eller som tilbehør til f.eks. grillet kjøtt. Du trenger: 1 brokkoli Vann og salt Dressing: 1 egg 1 ss dijonsennep 3 dl rapsolje 2 syltet paprika (kjøpes på glass) Tabasco etter smak 1 ss hvitvinseddik Salt Parmesan Slik gjør du: Skjær brokkoli fra stammen og skjær lange stilker. Stammen skrelles inn til kjernen og kuttes i grove skiver. Forvell brokkolien i min. 1 liter kokende salt vann (2 ss salt pr liter vann). Avkjøl brokkolien på brett. Dressingen lages som majones med stavmikser: Ha egg, sennep og rapsolje i et litersmål, ha stavmikseren helt i bunn, kjør på full speed mens du sakte løfter den. Kjør [...]
Sliders med blåmuggost og tomatchutney
Bugere som passer perfekt på grillen – eller i panne! Du trenger: 500 g kvernet oksekjøtt 1 sjalottløk, skylles i kaldt vann og finkuttes Kvernet sort pepper 1 ts smoaked tabasco Maldonsalt Bland alt utenom salt, og press ut til 4 burgere. Salt på utsiden. Grilles eller stekes i panne til ønsket kjernetemperatur. Tomatchutney: 1 gul løk, finkuttet 2 fedd hvitløk, finkuttet 0,5 dl olivenolje 1 boks hermetiske tomater, polpa 3 ss soltørket tomat i olje, finkuttet kvernet sort pepper 2 ss Heinz ketchup salt 1 finkuttet vårløk 2 ss finkuttet basilikum Slik gjør du: Løk og hvitløk surres mykt i olje. Tilsett tomater og soltørket tomat. Kok inn til det tykner. Ha i ketchup, sort pepper, vårløk og [...]
Medium
Bakte småtomater med cottage cheese og balsamico
En god tomatrett som kan serveres som egen salat med godt brød til, som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som en liten tapasrett. Du trenger: 400 g tomater av ulike slag 0,5 dl god olivenolje 1 ts sukker kvernet sort pepper 1 ts finkuttet timian salt 200 g cottage cheese Balsamico, godt lagret, søt og rund 2-3 vårløk Slik gjør du: Stikk tomatene gjennom skinnet med en spiss kniv. Vend tomatene med olje, sukker, salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form og bak i ovnen på 150 grader, til de sprekker. Avkjøles lett og blandes godt. Sil av cottage cheese i lunkent vann i en sikt til du har [...]
Brokkoli i spicy dressing og parmesan
En nydelig rett som fint kan spises alene eller som tilbehør til f.eks. grillet kjøtt. Du trenger: 1 brokkoli Vann og salt Dressing: 1 egg 1 ss dijonsennep 3 dl rapsolje 2 syltet paprika (kjøpes på glass) Tabasco etter smak 1 ss hvitvinseddik Salt Parmesan Slik gjør du: Skjær brokkoli fra stammen og skjær lange stilker. Stammen skrelles inn til kjernen og kuttes i grove skiver. Forvell brokkolien i min. 1 liter kokende salt vann (2 ss salt pr liter vann). Avkjøl brokkolien på brett. Dressingen lages som majones med stavmikser: Ha egg, sennep og rapsolje i et litersmål, ha stavmikseren helt i bunn, kjør på full speed mens du sakte løfter den. Kjør [...]
Large
Bakte småtomater med cottage cheese og balsamico
En god tomatrett som kan serveres som egen salat med godt brød til, som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som en liten tapasrett. Du trenger: 400 g tomater av ulike slag 0,5 dl god olivenolje 1 ts sukker kvernet sort pepper 1 ts finkuttet timian salt 200 g cottage cheese Balsamico, godt lagret, søt og rund 2-3 vårløk Slik gjør du: Stikk tomatene gjennom skinnet med en spiss kniv. Vend tomatene med olje, sukker, salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form og bak i ovnen på 150 grader, til de sprekker. Avkjøles lett og blandes godt. Sil av cottage cheese i lunkent vann i en sikt til du har [...]
Brokkoli i spicy dressing og parmesan
En nydelig rett som fint kan spises alene eller som tilbehør til f.eks. grillet kjøtt. Du trenger: 1 brokkoli Vann og salt Dressing: 1 egg 1 ss dijonsennep 3 dl rapsolje 2 syltet paprika (kjøpes på glass) Tabasco etter smak 1 ss hvitvinseddik Salt Parmesan Slik gjør du: Skjær brokkoli fra stammen og skjær lange stilker. Stammen skrelles inn til kjernen og kuttes i grove skiver. Forvell brokkolien i min. 1 liter kokende salt vann (2 ss salt pr liter vann). Avkjøl brokkolien på brett. Dressingen lages som majones med stavmikser: Ha egg, sennep og rapsolje i et litersmål, ha stavmikseren helt i bunn, kjør på full speed mens du sakte løfter den. Kjør [...]
Large Alt
Bakte småtomater med cottage cheese og balsamico
En god tomatrett som kan serveres som egen salat med godt brød til, som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som en liten tapasrett. Du trenger: 400 g tomater av ulike slag 0,5 dl god olivenolje 1 ts sukker kvernet sort pepper 1 ts finkuttet timian salt 200 g cottage cheese Balsamico, godt lagret, søt og rund 2-3 vårløk Slik gjør du: Stikk tomatene gjennom skinnet med en spiss kniv. Vend tomatene med olje, sukker, salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form og bak i ovnen på 150 grader, til de sprekker. Avkjøles lett og blandes godt. Sil av cottage cheese i lunkent vann i en sikt til du har [...]
Brokkoli i spicy dressing og parmesan
En nydelig rett som fint kan spises alene eller som tilbehør til f.eks. grillet kjøtt. Du trenger: 1 brokkoli Vann og salt Dressing: 1 egg 1 ss dijonsennep 3 dl rapsolje 2 syltet paprika (kjøpes på glass) Tabasco etter smak 1 ss hvitvinseddik Salt Parmesan Slik gjør du: Skjær brokkoli fra stammen og skjær lange stilker. Stammen skrelles inn til kjernen og kuttes i grove skiver. Forvell brokkolien i min. 1 liter kokende salt vann (2 ss salt pr liter vann). Avkjøl brokkolien på brett. Dressingen lages som majones med stavmikser: Ha egg, sennep og rapsolje i et litersmål, ha stavmikseren helt i bunn, kjør på full speed mens du sakte løfter den. Kjør [...]
Full
Bakte småtomater med cottage cheese og balsamico
En god tomatrett som kan serveres som egen salat med godt brød til, som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som en liten tapasrett. Du trenger: 400 g tomater av ulike slag 0,5 dl god olivenolje 1 ts sukker kvernet sort pepper 1 ts finkuttet timian salt 200 g cottage cheese Balsamico, godt lagret, søt og rund 2-3 vårløk Slik gjør du: Stikk tomatene gjennom skinnet med en spiss kniv. Vend tomatene med olje, sukker, salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form og bak i ovnen på 150 grader, til de sprekker. Avkjøles lett og blandes godt. Sil av cottage cheese i lunkent vann i en sikt til du har [...]
Brokkoli i spicy dressing og parmesan
En nydelig rett som fint kan spises alene eller som tilbehør til f.eks. grillet kjøtt. Du trenger: 1 brokkoli Vann og salt Dressing: 1 egg 1 ss dijonsennep 3 dl rapsolje 2 syltet paprika (kjøpes på glass) Tabasco etter smak 1 ss hvitvinseddik Salt Parmesan Slik gjør du: Skjær brokkoli fra stammen og skjær lange stilker. Stammen skrelles inn til kjernen og kuttes i grove skiver. Forvell brokkolien i min. 1 liter kokende salt vann (2 ss salt pr liter vann). Avkjøl brokkolien på brett. Dressingen lages som majones med stavmikser: Ha egg, sennep og rapsolje i et litersmål, ha stavmikseren helt i bunn, kjør på full speed mens du sakte løfter den. Kjør [...]