Lakseburger med kål- og fennikelslaw
Prøv den perfekte sommerburgeren!
Du blander den raskt, den stekes raskt og den er sunn.
Det lille trikset med å bruke semulegryn på utsiden gir den en ekstra crunch i texturen og drar til seg ekstra med smak ved stekingen. Ved å skylle løken får du vekk mye av gassen og løken blir søtere, rundere og ettersmaken forsvinner.
Du trenger:
Lakseburger
500 g laksefilet
salt, kvernet sort pepper, cayennepepper
revet skall av ½ sitron
4 ss semulegryn
Agurksalat
1 agurk
2 ss rømme
1 ts Dijon sennep
salt
Syrlig rødløk
½ rødløk
1 ss rødvinseddik
0,5 ts sukker
Fennikelslaw
100 g rødkål
1 fennikel
½ sitronsaft
salt
god olivenolje
burgerbrød
olivenolje
salat
rapsolje
Slik gjør du:
Kvern laksen på 5 mm eller bruk en kniv og hakk laksen relativt fint opp. Ha den i en bolle og tilsett salt. Rør det godt sammen til du kjenner at laksen setter seg godt. Tilsett det øvrige og bland sammen. Press ut fire like burgere. Dypp de i semulegryn – nå er de klare for steking eller grilling.
Agurken strimles med en rotskreller og blandes med de øvrige ingrediensene rett før servering.
Løken strimles løvtynt. Skylles godt i lunkent vann. Blandes med ingrediensene.
Rødkål og fennikel strimles hver for seg. Salt kålen lett i ti minutter og press ut saften.
Bland alt sammen og la det trekke i 5 minutter.
Grill av gode grove burgerbrød og drypp med god olivenolje.
Stek lakseburgerne 1 minutt på hver side til de har en fin lett rå kjerne. Ha slaw på bunnen, legg på burger, topp med fennikel, løk og salat. Klar for servering.
Kos deg!