Steambuns med tatakilaks

Steambuns med tatakilaks

Smakfulle steambuns med spennende laks!

Til BUNS trenger du:

6 dl melk
8 g tørrgjær
15 g bakepulver
1 ts sukker
10 g salt
15 g tørrmelk
950 g hvetemel
30 g smør

Slik gjør du:

Bland alt minus hvetemel og smør i eltebollen. Tilsett melet og elt sammen i 10 minutter til en smidig deig. Skal slippe bollen helt. Tilsett kaldt smør og elt det inn. Sett til heving i 4o minutter. Tas ut og rulles til boller av emner på 50g. La hvile i 30 minutter under plast. Strekk de så ut til avlange emner forsiktig, pensle flaten med olje, brett sammen i to og legg på smurt bakepapir. Press lett ned. La heve i 15 nye minutter. Sett stekeovnen på 120 grader. Kok opp en kjele med vann og sett inn i ovnen, i bunn. Legg bakepapiret på rist og sett de i ovnen. Bak i 12 minutter. Tas ut og avkjøles lett. Aller best når de er lett lune ved servering.

Til LAKS trenger du:

Currypulver
Salt
Solsikkeolje

Slik gjør du:
Krydre laksen med curry, salt på en side. Legg den krydrede siden i en varm panne og stek raskt i 15 sekunder. Avkjøl og skjær i skiver.

Til KINAKÅL trenger du:

Kinakål
Hoisinsaus
Finkuttet rød chilli
Skall av lime
Saft av lime
Fish sauce

Slik gjør du:
Ta stilken av kinakålbladene og finsnitt de. Saltes lett til de svetter. Press av vannet og bland med dressingen. Fyll i steam buns-ene.

Til SIRACHA MAYO trenger du:

Hjemmelaget eller kjøpt Hellmanns majones
Siracha saus
Blandes og toppes

Finsnittet vårløk og koriander.