Steambuns med tatakilaks
Smakfulle steambuns med spennende laks!
Til BUNS trenger du:
6 dl melk
8 g tørrgjær
15 g bakepulver
1 ts sukker
10 g salt
15 g tørrmelk
950 g hvetemel
30 g smør
Slik gjør du:
Bland alt minus hvetemel og smør i eltebollen. Tilsett melet og elt sammen i 10 minutter til en smidig deig. Skal slippe bollen helt. Tilsett kaldt smør og elt det inn. Sett til heving i 4o minutter. Tas ut og rulles til boller av emner på 50g. La hvile i 30 minutter under plast. Strekk de så ut til avlange emner forsiktig, pensle flaten med olje, brett sammen i to og legg på smurt bakepapir. Press lett ned. La heve i 15 nye minutter. Sett stekeovnen på 120 grader. Kok opp en kjele med vann og sett inn i ovnen, i bunn. Legg bakepapiret på rist og sett de i ovnen. Bak i 12 minutter. Tas ut og avkjøles lett. Aller best når de er lett lune ved servering.
Til LAKS trenger du:
Currypulver
Salt
Solsikkeolje
Slik gjør du:
Krydre laksen med curry, salt på en side. Legg den krydrede siden i en varm panne og stek raskt i 15 sekunder. Avkjøl og skjær i skiver.
Til KINAKÅL trenger du:
Kinakål
Hoisinsaus
Finkuttet rød chilli
Skall av lime
Saft av lime
Fish sauce
Slik gjør du:
Ta stilken av kinakålbladene og finsnitt de. Saltes lett til de svetter. Press av vannet og bland med dressingen. Fyll i steam buns-ene.
Til SIRACHA MAYO trenger du:
Hjemmelaget eller kjøpt Hellmanns majones
Siracha saus
Blandes og toppes
Finsnittet vårløk og koriander.