Lakseburger med kål- og fennikelslaw

Lakseburger med kål- og fennikelslaw

Prøv den perfekte sommerburgeren!

Du blander den raskt, den stekes raskt og den er sunn.

Det lille trikset med å bruke semulegryn på utsiden gir den en ekstra crunch i texturen og drar til seg ekstra med smak ved stekingen. Ved å skylle løken får du vekk mye av gassen og løken blir søtere, rundere og ettersmaken forsvinner.

Du trenger:

Lakseburger

500 g laksefilet
salt, kvernet sort pepper, cayennepepper
revet skall av ½ sitron
4 ss semulegryn

Agurksalat

1 agurk
2 ss rømme
1 ts Dijon sennep
salt

Syrlig rødløk
½ rødløk
1 ss rødvinseddik
0,5 ts sukker

Fennikelslaw

100 g rødkål
1 fennikel
½ sitronsaft
salt
god olivenolje

burgerbrød
olivenolje
salat

rapsolje

Slik gjør du:
Kvern laksen på 5 mm eller bruk en kniv og hakk laksen relativt fint opp. Ha den i en bolle og tilsett salt. Rør det godt sammen til du kjenner at laksen setter seg godt. Tilsett det øvrige og bland sammen. Press ut fire like burgere. Dypp de i semulegryn – nå er de klare for steking eller grilling.

Agurken strimles med en rotskreller og blandes med de øvrige ingrediensene rett før servering.

Løken strimles løvtynt. Skylles godt i lunkent vann. Blandes med ingrediensene.

Rødkål og fennikel strimles hver for seg. Salt kålen lett i ti minutter og press ut saften.
Bland alt sammen og la det trekke i 5 minutter.

Grill av gode grove burgerbrød og drypp med god olivenolje.
Stek lakseburgerne 1 minutt på hver side til de har en fin lett rå kjerne. Ha slaw på bunnen, legg på burger, topp med fennikel, løk og salat. Klar for servering.

Kos deg!