Brokkoli- og aspargesbønnesalat

Bilde av brokkolisalat med aspargesbønner.

Brokkoli- og aspargesbønnesalat

Den perfekte salaten til alle typer grillmat. Spis den gjerne alene, da er det perfekt å toppe den med krutonger eller ristede frø og kjerner. Salagen er full av smak og crisphet!

Du trenger:

1/2 brokkoli
100 g grønne bønner
1 egg
1 ss dijon sennep
3 dl solsikkeolje
1 fedd hvitløk
2 ts rødvinseddik
30 g reven parmesan
salt og kvernet sort pepper

ekstra parmesan
sprøstekt løk

Slik gjør du:
Del brokkoli og blomkål opp i grove biter. Stilken høvles tynt. Brokkoli kokes i 30 sekunder, mens de grønne bønnene kokes i 1 minutt i kokende saltet vann. Avkjøles og tørkes godt.

Ha egg og sennep i en bolle sammen med knust hvitløk. Bland sammen med en visp. Rør deretter inn oljen i en tynn stråle. Pisk godt. Smak til med eddik, tilsett parmesan som er finrevet og smak til med salt og pepper. Spe ut med litt vann til en tykk dressing.

Bland halvparten av dressingen med grønnsaker og vend godt om. Spar resten til en senere anledning. Dressingen vil holde seg noen uker i kjøleskap. Topp med mer høvlet parmesan og strø over sprøstekt løk til slutt.