Bakte småtomater med cottage cheese og balsamico
En god tomatrett som kan serveres som egen salat med godt brød til, som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som en liten tapasrett.
Du trenger:
400 g tomater av ulike slag
0,5 dl god olivenolje
1 ts sukker
kvernet sort pepper
1 ts finkuttet timian
salt
200 g cottage cheese
Balsamico, godt lagret, søt og rund
2-3 vårløk
Slik gjør du:
Stikk tomatene gjennom skinnet med en spiss kniv. Vend tomatene med olje, sukker, salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form og bak i ovnen på 150 grader, til de sprekker. Avkjøles lett og blandes godt.
Sil av cottage cheese i lunkent vann i en sikt til du har rene kuler. Dryss over tomatene. Avslutt med balsamico og finkuttet vårløk.
Velg gjerne små tomater, men gjerne litt ulike størrelser. Da får du noen som bakes litt mye og noen som er litt fastere, det gir en god struktur når du spiser.