Brokkoli i spicy dressing og parmesan
En nydelig rett som fint kan spises alene eller som tilbehør til f.eks. grillet kjøtt.
Du trenger:
1 brokkoli
Vann og salt
Dressing:
1 egg
1 ss dijonsennep
3 dl rapsolje
2 syltet paprika (kjøpes på glass)
Tabasco etter smak
1 ss hvitvinseddik
Salt
Parmesan
Slik gjør du:
Skjær brokkoli fra stammen og skjær lange stilker. Stammen skrelles inn til kjernen og kuttes i grove skiver. Forvell brokkolien i min. 1 liter kokende salt vann (2 ss salt pr liter vann). Avkjøl brokkolien på brett.
Dressingen lages som majones med stavmikser: Ha egg, sennep og rapsolje i et litersmål, ha stavmikseren helt i bunn, kjør på full speed mens du sakte løfter den. Kjør det hele til en tykk majones. Ha i paprika, tabasco, eddik, salt og kjør godt sammen. Spe med vann til passe konsistens. Tørk brokkolien godt og vend med dressingen. Topp det hele med rikelig med parmesan.
NB! Denne porsjonen med dressing er mer enn du behøver til én brokkoli, men det er vanskelig å lage mindre porsjon. Får du dressing til overs kan du lagre den i tett beholder i kjøleskapet i lang tid.