Sliders med blåmuggost og tomatchutney
Bugere som passer perfekt på grillen – eller i panne!
Du trenger:
500 g kvernet oksekjøtt
1 sjalottløk, skylles i kaldt vann og finkuttes
Kvernet sort pepper
1 ts smoaked tabasco
Maldonsalt
Bland alt utenom salt, og press ut til 4 burgere. Salt på utsiden. Grilles eller stekes i panne til ønsket kjernetemperatur.
Tomatchutney:
1 gul løk, finkuttet
2 fedd hvitløk, finkuttet
0,5 dl olivenolje
1 boks hermetiske tomater, polpa
3 ss soltørket tomat i olje, finkuttet
kvernet sort pepper
2 ss Heinz ketchup
salt
1 finkuttet vårløk
2 ss finkuttet basilikum
Slik gjør du:
Løk og hvitløk surres mykt i olje. Tilsett tomater og soltørket tomat. Kok inn til det tykner. Ha i ketchup, sort pepper, vårløk og basilikum. Smak til med salt. Kok raskt opp og avkjøl.
Dette blir mer chutney enn du trenger til fire burgere, men oppbevar den kaldt og bruk til pizza og pasta!
Tilbehør:
Blåmuggost
Vårløk
Salat
Burgerbuns:
Bruk samme deig som til steambuns, men lag emner a 50 g og stek på 200 grader i 10 minutter.